2024-03-29 01:38
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за агенции и хотели
Бързо търсене:

Хижa "Планинец"

Витоша


Телефони:
Тел.: +359 2 8573139; GSM: +359 887 751187; +359 899 956088

e-mail: info@planinec.com
уеб страница:
Хижa Планинец, Витоша
Добавено на:
03-09-2006
Видяно:
68657 пъти

Сподели : Facebook

Информация


Мястото на хижа "Планинец" е избрано през 1931 г. от група офицери от българската армия. Самата хижа е построена през 1937 г. , като по - късно неколкократно е разширявана и променяна, за да се стигне до сегашното й състояние. Смята се, че хижата е най - старата на Витоша след "Алеко" ("Щастливеца"), което съвсем не я прави по - малко популярна или удобна. В момента хижата разполага с 62 легла, като за разлика от повечето класически хижи тук липсват големите стаи с по 10 - 15 легла. Повечето стаи са с две или три легла, а единствената по - голяма стая е по - скоро апартамент, разделен на две стаи с две и три легла. Половината от стаите са със собствен санитарен възел. Хижата има собствено локално парно, което е сигурна предпоставка гостите да не се оплакват от зимния студ.
На първия етаж на хижата е разположена просторна механа в типично битов стил с над 60 места, подходяща както за празднуване, така и просто за туристи, които искат да изпият един чай или кафе след дълъг и изморителен преход. На разположение на празнуващите (а и на обикновените туристи) е професионален готвач, един от най - добрите в хижите на Витоша, а и не само тук.
Над хижата е разположена малка ски - писта с дължина около 500 м. , подходяща както за начинаещи скиори, така и за по - напреднали, но нежелаещи да чакат за ски - влековете на "Конярника".
Всяка събота и неделя се организира специална атракция - езда на расови коне по пътеките около хижата, като цените приятно ще изненадат любителите на този спорт. Разходките стават с професионален инструктор, който може да даде съвети на по - напредналите ездачи, както и да помогне на хората, които за първи път се опитват да яздят.
Освен всичко останало, самото местоположение на хижа "Планинец" е предпоставка за приятно прекарване - оттук лесно и бързо може да се стигне до "Златните мостове", Дендрариума, Боянския водопад.
Надяваме се, че скоро ще посетите хижа "Планинец", при това неведнъж и ще прекарате тук незабравими мигове!



Цени

- цена на легло на вечер в стая със санитарен възел: 9 лева
- цена на легло на вечер в стая без санитарен възел: 8 лева


Снимки


Хижa Планинец, Витоша - снимки   Хижa Планинец, Витоша - снимки   Хижa Планинец, Витоша - снимки  

Хижa Планинец, Витоша - снимки   Хижa Планинец, Витоша - снимки   Хижa Планинец, Витоша - снимки  

Хижa Планинец, Витоша - снимки   Хижa Планинец, Витоша - снимки   Хижa Планинец, Витоша - снимки  

Хижa Планинец, Витоша - снимки  


© 2005-2024 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 44.197.114.92 - us - us   _          
execution time : 0.01